Fethiye'de Tatil Aktiviteleri

Fethiye'de Tatil Aktiviteleri

Ege ve Akdeniz’in birleşme noktasında Muğla’nın gözbebeği olan Fethiye, tatilcilerin en çok tercih ettiği yerler arasındadır. Ölüdeniz’i, muhteşem koyları, berrak denizi, uzayıp giden sahilleri ve antik tarihi ile bilinen bu güzel ilçe, yeşil, mavi ve sepya tutkunlarının uğrak noktasıdır. Tatil için ayırdığınız zaman diliminde Fethiye’de birçok aktiviteye katılarak, eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Bu muhteşem turizm beldesinde her türlü ilgi ve zevke sahip insanlar için onlarca etkinlik imkanı bulunmaktadır. Şimdi Fethiye’de yapılacak aktiviteler nelerdir sorusunun yanıtına bir göz atalım isterseniz.

Babadağ'dan Paraşütle Atlamak

Adrenalin ve gökyüzünde özgürlük... Yerden yüzlerce metre yükselerek muhteşem bir manzaraya kuşbakışı dalmak kulağa cazip geliyor mu? Profesyonel yamaç paraşütü hocaları eşliğinde bu heyecanı siz de doyasıya yaşayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken, kendinize, “Bunu istiyorum.” diyebilmek. Öncelikle biraz cesaret gerektiren bu sporu bir kez deneyenler, kısa süreli heyecanın ardından unutulmaz manzaraları zihinlerine kazıma şansı yakalıyor. Yükselen adrenalin ve özgürlüğün coşkusu tatilinizin kalan bölümünde de sizleri terk etmeyecektir. 

Tekne Turuna Çıkmak

Tembel bir gün geçirmeye hazır olun.. Tekne turunun en güzel tarafı bütün gün ya da gece sadece güneşlenip ve denizin serin sularından yüzmekten başka bir şey yapmak zorunda olmamanız ya da teknenin zengin menüsünde yer alan yiyecek ve içeceklerin tadına bakarak keyifli saatler geçirmeniz. Tekne turları gündüz ve akşam(mehtap) turları olarak ikiye ayrılmaktadır. Bazı büyük teknelere bireysel olarak katılabilir yada tekneyi komple kiralayarak kişi sayısı kapasitesine göre aile ve arkadaş gruplarınıza özel hale getirebilirsiniz.Tekne turunun güzelliklerinden biri de, güneş ve denizden olabildiğince yararlarmanın yanında, çeşitli su sporları ile tatilinizi renklendirmek. Su altı dalışı, su kayağı, parasail, jet ski, rüzgar sörfü, muz (banana), ringo gibi etkinlikler koylarda sizi bekliyor. Ege ve Akdeniz bögelerinin en güzel koy ve adalarının görülüp keşfedildiği ve masmavi sularında sevdiklerinizle keyifli zamanlar geçireceğiniz tekne turları, unutulmaz tatil anılarınız arasında özel bir yere sahip olacaktır.

Dalış

Ege ve Akdeniz kıyılarının kristal berraklığındaki temiz suları, dünyanın en hızlı gelişen eğlenceli sporlarından biri olan sualtı dalışı için ideal koşullara sahiptir. Uzun bir kıyı şeridinde olumsuz etkili hiçbir akıntının olmaması, kolay ve güvenli biçimde bu aktiviteyi yapmanıza yardımcı oluyor. Sağlık sorunu olmayan 12 yaşından büyük herkesin bir dalgıç rehber – balıkadam eşliğinde kolayca yapabileceği bu spor, ilk denemenizden sonra vazgeçemeyeceğiniz bir tutkuya dönüşecektir… Zengin flora ve faunaya sahip, gizemli deniz dibini keşfetmek isteyenlere hem dalış eğitimi, hem spor, hem de fotoğraf çekme olanağı sunan bu aktivite tatiliniz içerisinde keyifli bir anı olarak yer edinecektir.

Jeep Safari

Bölgedeki seyahat acentalarının,farklı güzergahlarda gerçekleştirdikleri turlarla zorlu engelleri aşarak,vahşi doğanın ve tarihin gizemli güzelliklerine eğlenceli bir şekilde siz de erişebilirsiniz. Üstü açık arazi araçlarıyla yapılan ve bölgenin tarihi, kültürel ve doğal yaşantısının ziyaret edilip, dolu dolu bir gün geçireceğiniz bu turda eğlence doruklara çıkıyor. Tur boyunca adrenalinin eksik olmayacağı bu aktivitede ummadık yerlerde karşınıza çıkarak su tabancalarıyla sizi su savaşına davet eden çocuklar ve hortumlarıyla üzerinize su sıkan yetişkinler ve çamur banyosu eğlence dozunu arttırıyor. Yörenin baş döndüren güzelliklerini doyasıya yaşamak isteyenler için bulunmaz bir fırsat. Çocuklar gibi toza toprağa bulanmak, çamurlarla oynamak, sulara dalmak, rafting yapmak, leziz yöre yemeklerinden tatmak, köy kültürüne tanık olmak, ören yerlerini keşfetmek ve daha fazlası…

 

 

Telefon
WhatsApp
Adres Karagözler, Fevzi Çakmak Cd. No:35, 48300 Fethiye/Muğla